Mama van Fien

34 weken en 5 dagen
I Stock 900881030

Siska is mama van Fien. Fien werd geboren op 34 weken en 5 dagen. Ze verbleef tien dagen op NICU.

Opname op NICU

De opname van mijn dochter op NICU was voor mij een hele zware periode. Ik kreeg niet veel bezoek. Familie en vrienden mochten Fien niet zien, dus bleven ze weg. Ik had het er moeilijk mee dat Fien niet bij mij kon zijn. Bovendien was mijn zoon, Yentl, toen net één jaar oud en had de papa net een zware operatie achter de rug. Ik moest enerzijds in het ziekenhuis zijn om voor Fien te zorgen en anderzijds moest ik thuis zijn om voor hen te zorgen. Ik zat in een tweestrijd.

Naar het eerst leerjaar

Fien is voor de tweede keer in het eerste leerjaar gestart op 1 september 2022. Ze is een hele vrolijke, enthousiaste meid, maar in de klas ging het niet zo vlot. Ze had moeilijkheden met het afwerken van taken. Ze begon aan iets, maar werkte het nooit af. Desondanks startte ze goed in het eerste leerjaar. Van september tot december was alles onder controle. Vanaf januari werd het voor Fien moeilijker om te kunnen volgen. Ze kon zich moeilijk concentreren en de theorie bleef niet hangen. Toen ze het eerste leerjaar voor de tweede keer deed, bleef ze opnieuw op hetzelfde niveau hangen. Daarop werd beslist om te starten met logopedie voor haar rekenen en lezen. Op school hadden ze immers het vermoeden dat Fien dyslexie en dyscalculie had. De kinderneuroloog stelde ook ADHD vast waarvoor ze nu een soort relatine neemt. We vermoeden dat haar prematuriteit mee aan de basis ligt van haar aandoeningen, maar dat weten we niet zeker.

Als ouder vind ik het moeilijk om te zien dat mijn kind niet mee kan in de klas, hoewel ze een hoog IQ heeft. Ze beseft zelf dat ze anders is dan de andere kinderen. Fien geeft dit zelf ook aan en dat breekt mijn hart als moeder. Ik heb wel het gevoel dat de relatine helpt. Ze is veel rustiger. Er is ons ook gezegd dat ze de komende maanden nog gaat kunnen bijbenen in de klas en dat stelt mij wel gerust. Door de medicatie merk ik ook dat ze veel minder moe is na een schooldag. Voor het nemen van de medicatie wilde ze na school enkel slapen omdat haar hoofd zoveel moest verwerken. Ik hoop dat het de goede richting blijft uitgaan.